Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Hercegovini vedro, u Bosni oblačno s kišom

oblacno(15)

Jutros je u Hercegovini bilo vedro, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Danas u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini djelomično vedro. Slaba kiša se očekuje u sjevernim, sjeveroistočnim, istočnim i u centralnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi, a moguća je i grmljavina se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu do 20 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme. Povremeno sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 stepeni.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Neum 60, Bjelašnica i Nevesinje 29, Trebinje 28, Mostar 22, Srebrenica 18, Sarajevo i Čemerno 17, Gacko 16, Goražde i Han Pijesak 15, Bileća i Zvornik 12, Sokolac 10, Bosanski Novi 9, Doboj i Mrkonjić Grad 8, Livno i Tuzla 7, Bugojno, Foča, Ivan Sedlo, Prijedor, Rudo i Zenica 6, Kupres i Višegrad 5, Bihać, Goražde i Sanski Most 4, Bijeljina, Drvar i Gradačac 3, Banja Luka i Banja Luka 2.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -1 stepen, Kupres 5, Goražde, Ivan Sedlo i Sokolac 6, Tuzla 7, Bihać, Bijeljina, Bugojno, Gradačac, Sanski Most i Sarajevo 8, Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Srebrenica, Zenica i Zvornik 9, Drvar 10, Trebinje 11, Mostar 12, Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 934 milibara, za 8 milibara je niži od normalnog i sporo raste.