BiH

bihać

U izolatoriju Kantonalne bolnice trenutno hospitalizirana dva pacijenta

26/03/2020

Radi se o muškarcu iz Bosanske Krupe, koji je prije dva dana potvrđen kao šesti pozitivan slučaj koronavirusa u Unsko-sanskom kantonu, te mladom taksisti iz Bihaća

Načelnica Odjela za infektivne bolesti u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Enisa Šabotić potvrdila je da su u izolatoriju trenutno hospitalizirana dva pacijenta pozitivna na koronavirus.

Radi se o muškarcu iz Bosanske Krupe, koji je prije dva dana potvrđen kao šesti pozitivan slučaj koronavirusa u Unsko-sanskom kantonu, te mladom taksisti iz Bihaća.

– Nemamo novih hospitaliziranih pacijenata. Na intenzivnoj njezi u izolatoriju od ranije imamo dva pacijenta. Jedan je u teškom stanju na respiratoru, dok je drugi stabilan. Moram istaći da smo jučer poslali tri uzorka na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i da su sva tri bila negativna – kazala je doktorica Šabotić.

Iz Policijske uprave Unsko-sanskog kantona istaknuto je da se naredbe o zabrani kretanja u periodu od 18.00 do 5.00 sati, nije pridržavao 21 građanin kantona.

– Posljednji policijski sat nije poštovala 21 osoba na području našeg kantona i prema njima se postupilo u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru. Također, jučer su sankcionisane i tri osobe, koje nisu poštovale zabranu kretanja za lica mlađa od 18 i starija od 65 godina – riječi su glasnogovornika Policije USK Ale Šiljdedića.

Potvrđeno je i kako je jučer izvršena provjera 1.576 osoba sa rješenjima o samoizolaciji, te da se njih 15 nije pridržavalo izrečenih mjera.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.