Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

javnost ogorčena

U jeku turističke sezone počeli radovi u tunelu Ivan, očekuju se velike gužve

208717986_4307503705974632_7982394949887114297_n

Sudeći prema reakcijama javnosti, zatvaranje tunela Ivan izazvalo je veliko nezadovoljstvo, posebno što se to radi u jeku turističke sezone, te je za očekivati kako će to stvoriti velike gužve

Danas su počeli radovi na sanaciji tunela „Ivan“, na magistralnom putu Tarčin-Konjic, zbog čega se u vremenu od 08 do 20 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saopšteno je danas iz BIHAMK-a.

Kako javlja N1, iz BIHAMK-a su saopćili kako je riječ o rekonstrukciji tunela, ali iz Javnog preduzeća Ceste FBiH demantovali su to kazavši da nije riječ o sanaciji, već o geotehničkim istražnim radovima.

Prije početka pomenutih istraživanja, ponuđač je, kako su istaknuli, obezbijedio od nadležnog ministarstva FBiH rješenje kojim je odobrena izmjena režima prometa što podrazumijeva naizmjenični promet kroz tunel jednom trakom.

“JP Ceste FBiH naglašava da nisu u pitanju radovi na rekonstrukciji tunela, nego, kako je prethodno navedeno – geotehnički istražni radovi. Radovi na rekonstrukcija tunela Ivan planirani su po okončanju radova koji se trenutno izvode na dionici autoputa na Koridoru Vc dionica Tarčin – Konjic, poddionica Tarčin – Ivan, LOT 2”, pojasnili su iz Autocesta FBiH.

Sudeći prema reakcijama javnosti, zatvaranje tunela Ivan izazvalo je veliko nezadovoljstvo, posebno što se to radi u jeku turističke sezone, te je za očekivati kako će to stvoriti velike gužve.