Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

testirano 198 osoba

U Kantonu Sarajevo 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Sarajevo: Usprkos upozorenjima, sve manje građana nosi masku
19.06.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Unatoc preporukama kriznog staba i povecanja broja zarazenih virusom Covid-19 sve manje gradjana nosi masku na ulici. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Od početka epidemije u KS na koronavirus testirano je 11.017 osob

U posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo testirano je 198 osoba od čega je potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod 11 osoba, zaraženih ranije, retestiranjem je potvrđeno prisustvo ovog virusa, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

Dvije osobe su izliječene. Od početka epidemije u KS na koronavirus testirano je 11.017 osoba. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 19 osoba, sve su vitalno stabilne i niko od njih nije na respiratoru.

Do danas je u KS potvrđeno 252 oboljele osobe, od čega je 113 izliječenih, šest pacijenata je preminulo od ove bolesti, četiri su izmještene iz BiH, dok je 129 trenutno aktivnih slučajeva COVID infekcije.

U periodu od 10. do 24. juna ove godine rješenjima inspekcije naloženo je 305 samoizolacija, na osnovu preporuka epidemiologa ili rješenjima Ministarstva zdravstva KS.