BiH

Dnevna statistika

U Kantonu Sarajevo 16 novozaraženih koronavirusom, bez smrtnih slučajeva

22/07/2021

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je osam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 14

U Kantonu Sarajevo je u protekla 24 sata potvrđeno 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirano je 609 osoba, a od Covid-19 infekcije oporavilo se deset osoba.

U istom periodu nije bilo preminulih osoba od posljedica ove infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 29 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 12, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 17. Jedan pacijent je na respiratoru i jedan pacijent koristi kiseoničku potporu disanju.

Kanton Sarajevo danas bilježi 77 aktivnih slučajeva Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalaze 673 osobe. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirane su ukupno 52.823 osobe zaražene koronavirusom i 51.459 izliječenih.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je osam, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi 14.

U covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 55 pacijenata, od kojih niko nije transportovan na bolničko liječenje. Na drive-in punktu na Vrbanji uzeto je 50 briseva, a ukupno je na drive-in punktu i u Covid-ambulantama urađeno 231 PCR testiranje.

Jučer su vakcinisane 1.083 osobe. Imunizacija se nastavlja i danas, prema planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Upućena je molba građanima da poštuju termine koje su dobili za vakcinaciju, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.