BiH

Krizni štab

U Kantonu Sarajevo još nema potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

20/03/2020

Krizni štab podsjeća na Aplikaciju za praćenje prisutnosti Coronavirusa (Covid-19) na području Kantona Sarajevo koja je dostupna za sve građane

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom ističe da se epidemiološka situacija kontinuirano mijenja, trenutni broj potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u Federaciji Bosne i Hercegovine je 22, dok ih u Kantonu Sarajevo još nema.

Štab poziva građane da strogo prati, ispunjava i poštuje naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, što prvenstveno podrazumijeva zabranu okupljanja, poštivanje pravila kućne samoizolacije, te poštivanje zdravstvenih preporuka nadležnih zdravstvenih vlasti, odnosno neodlaženje samoinicijativno u zdravstvene ustanove, posebno ne u bolničke kapacitete, saopćeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Posebno ističe poštivanje socijalne distance, izbjegavanje rukovanja, te pojačan režim lične i higijene prostora u kojima se boravi. Također se posebno skreće pažnja da se svi poslovni sastanci reduciraju i organiziraju sa minimalnim brojem ljudi.

Krizni štab podsjeća na Aplikaciju za praćenje prisutnosti Coronavirusa (Covid-19) na području Kantona Sarajevo koja je dostupna za sve građane. Podaci se ažuriraju u realnom vremenu, Aplikacija je direktno povezana za službenu evidenciju Zavoda za javno zdravstvo KS.

Verziju Aplikacije za mobitele moguće je otvoriti na linku.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.