Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oporavljeno 37 osoba

U Kantonu Sarajevo potvrđeno 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Sarajevo: Usprkos upozorenjima, sve manje građana nosi masku
19.06.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Unatoc preporukama kriznog staba i povecanja broja zarazenih virusom Covid-19 sve manje gradjana nosi masku na ulici. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U Kantonu Sarajevo broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom sada iznosi 338

Nakon obrađenih 380 testova u protekla 24 sata, u Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina) potvrđeno je 40 novih slučajeva zaraze koronavirusom, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS, javlja Anadolu Agency (AA).

”Od ovog broja njih 24, odnosno 60 posto, pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije. Od proteklog izvještavanja do jutros analizirani su uzorci prikupljeni u periodu od 4. do 7. septembra 2020. godine. U isto vrijeme, oporavljeno je 37 osoba, tako da broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom sada iznosi 338. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na bolničkom liječenju je 15 osoba, i svi su vitalno stabilni”, istakli su iz Zavoda za javno zdravstvo KS, naglasivši:

”U posljednja 24 sata, nažalost, bila su i dva smrtna ishoda, tako da je ukupan broj umrlih od posljedica infekcije koronavirusom sada 74. Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 4.136 zaraženih osoba, od čega je 3.724 oporavljenih od COVID infekcije”.

U periodu od 25. augusta do 8. septembra ove godine, rješenjima inspekcije naloženo je 708 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.