BiH

Nihada Glamoč

U Kantonu Sarajevo zabranjeno okupljanje više od 20 osoba

29/03/2020

Najavila je i da će biti nastavljena dezinfekcija javnih površina i svih stambenih jedinica te dodala da će ta aktivnost biti završena u roku tri dana

Komandantica Štaba civilne zaštite i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč izjavila je danas na pres-konferenciji da je Vlada na zasjedanju donijela zaključak kojim će se sva okupljanja, i javna i privatna, iznad 20 osoba zabraniti.

– Ono što naše sugrađene najviše interesuje jeste ograničenje kretanja za mlade do 18 godina i starije od 65 godine, odnosno pitanja da li će ta naredba biti ukinuta. Međutim, ovim putem apelujem da poštuju ovu naredbu jer Štab civilne zaštite i Vlada KS, preko općinskih štabova i Civilnog križa, čini maksimalne napore da svi iznad 65 godina dobiju pomoć – objasnila je komandantica i ministrica Glamoč.

Kazala je i kako nema razloga za zaustavljanje grijanja, kao što je to trenutno na Alipašinom polju.

Najavila je i da će biti nastavljena dezinfekcija javnih površina i svih stambenih jedinica te dodala da će ta aktivnost biti završena u roku tri dana, saopćeno je iz Pres-službe KS-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.