Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na sedam lokacija

U karantinima na bh. graničnim prijelazima na teritoriji entiteta RS 11 osoba

bosanski brod karantin (1)

Trenutno se u karantinima na sedam bh. graničnih prelaza na području tog entiteta nalazi ukupno 11 osoba, podaci su entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite

Na sedam bh. graničnih prelaza, koji se nalaze na teritoriji Republike Srpske, u protekla 24 sata ušlo je ukupno 58 osoba, a 63 su izašle iz karantina i upućene u lokalne karantine.

Trenutno se u karantinima na sedam bh. graničnih prelaza na području tog entiteta nalazi ukupno 11 osoba, podaci su entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

U Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS ukupno se liječi 97 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa. Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizovana su 34 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji njih osam.

Kod osam pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedna osoba je na neinvanzivnom metodu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) su tri pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) su 43 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuto je četvoro pacijenata sa Covid 19 oboljenjem, u Trebinju osam, Istočnom Sarajevu pet i u bolnici u Prijedoru dva pacijenta.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome, u Studentskom centru “Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalazi se 78 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 18, u Studentskom domu u Istočnom Sarajevu tri i u Studentskom centru Zvornik dvije osobe.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.209 osoba, a nadzor je završen kod njih 19.854.

Do sada je su na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirane 7.872 osobe u tom bh. entitetu, potvrđen je kod njih 545, oporavljenih je 262, a 17 je preminulo.

Iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.