BiH

Civilna zaštita

U Konjicu vodostaj rijeke Neretve u opadanju, intenzitet padavina se smanjuje

06/11/2021
Foto: Radio Konjic

Na regionalnom putu R -436 Borci - Kalinovik, na lokaciji Dindol došlo je do potpunog uništenja ceste

Vodostaj rijeke Neretve u općini Konjic je u opadanju, a intenzitet padavina se smanjuje.

Prema navodima Federalne uprave civilne zaštite, od ranih jutarnjih sati aktivno se radi na deblokadi regionalnog puta R – 436 Borci – Kalinovik i lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Bjelimić i Galavatičevo, a na terenu su sve raspoložive službe i mehanizacija.

Na regionalnom putu R -436 Borci – Kalinovik, na lokaciji Dindol došlo je do potpunog uništenja ceste i put je do daljnjeg blokiran.

Na putu Svijenča prema naselju Ljutoj (Kalinovička Ljuta) potok je odnio most i nije prohodno te se radi na otklanjanju posljedica.

Putna komunikacija prema naselju Rajac također je blokirana.

Jutros je bila blokirana i putna komunikacija prema naselju Jasenik, koja je trenutno prohodna.

Iz Federalne uprave civilne zaštite saopćili su kako je upućen zahtjev za pomoć OSBiH u angažovanju građevinskih mašina (bageri, skipovi), kako bi se u što skorije vrijeme riješio problem na deblokadi regionalnog puta R -436 Borci – Kalinovik na lokaciji Dindol i lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Bjelimić i Galavatičevo, te da trenutno nema povratne potvrdne informacije da će zahtjev biti odobren.

Snabdijevanje električnom energijom trenutno je u prekidu od naselja Svijenča prema naselju Ljutoj (Kalinovička Ljuta) i od naselja Dindol prema naselju Hotovlje, a na terenu su radnici Elektroprivrede koji rade na otklanjanju posljedica.

Vodosnabdijevanje je redovno, a stanovništvu općine Konjic preporučuje se prokuhavanje vode za piće.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.