BiH

U kotlinama i uz rijeke magla, pojačan promet vozila prema izletištima

30/09/2017

U višim predjelima, kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, magla i niska oblačnost jutros smanjuju vidljivost. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Obzirom da je prvi dan vikenda, pojačan promet vozila tokom dana očekuje se na dionicama prema lokalnim izletištima, navodi BIHAMK.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (Ljubogošta-Pale) u toku su radovi u tunelu Kalovita Brda, zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice regionalnih puteva R-469 i R-470 Živinice-Međaš, saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Donji Hadžići i Konjic, kao i regionalni put R-461 Srebrenik-Donja Orahovica.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj sužen je kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se tokom dana može očekivati sporije saobraćanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.