Prognoza vremena

U Krajini vedro, u ostatku zemlje oblačno sa slabom kišom i snijegom

sarajevo oblacno444

U prvom dijelu dana u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i sjeveru Hercegovine sa slabim snijegom ili kišom

U Krajini je jutros pretežno vedro, a u ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovini pada kiša. U centralnim, istočnim područjima Bosne i na istoku Hercegovini pada slab snijeg.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Sokolac -4, Drvar, Livno 0, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Sarajevo, Tuzla, Zenica 1, Jajce, Srebrenica 2, Doboj, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 3, Bijeljina, Brčko, Prijedor, Sanski Most, Zvornik 4, Banja Luka, Gradačac, Neum, Stolac 5 i Mostar 6 stepeni.

U Krajini će danas biti pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti u većini područja. Krajem dana i u večernjim satima novo naoblačenje sa sjeverozapada. U prvom dijelu dana u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i sjeveru Hercegovine sa slabim snijegom ili kišom. U ostatku Hercegovine sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 5 do 11, u Hercegovini i Krajini od 9 do 14 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg ili kiša se očekuju tokom prijepodneva. Dnevna temperatura oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.