Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zavod za javno zdravstvo

U KS potvrđena 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, oporavljeno 89 osoba

Sarajevo: Trijaža pacijenata koji ulaze u Dom zdravlja
04.08.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Trijaza pacijenata koji zele uci u Dom zdravlja u Vrazovoj ulici. U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata registrirano 377 osoba zarazenih koronavirusom, a od toga je u Kantonu Sarajevo 157. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

To su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim od 3. do 7. augusta

Nakon što su obrađena 364 testa, u Kantonu Sarajevo su potvrđena 74 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega njih 53 pripadaju porodičnim klasterima, te su u samoizolaciji od ranije, navodi se jutros u izvještaju iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

To su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim od 3. do 7. augusta.

S tim podacima, u Kantonu Sarajevo je trenutno aktivan 1.301 slučaj. Navode i kako je ukupan broj do sada zaraženih 3.035 osoba.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 81 pacijent i sve su vitalno stabilni.

Nažalost, u protekla 24 sata preminule su četiri osobe, čime je broj umrlih uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 povećan na 49.

Devet osoba je otpušteno s bolničkog liječenja.

U isto vrijeme, evidentiran je oporavak 89 osoba tako da je ukupno do sada u Kantonu Sarajevo oporavljeno 1.685 osoba.

Od 25. jula do 8. augusta, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.837 samoizolacija, navode iz Press službe KS.