BiH

Zavod za javno zdravstvo

U KS potvrđeno 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula

04/10/2020

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Podhrastovi na liječenju se nalazi 41 pacijenat

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. To je rezultat testiranja 242 uzorka, prikupljena 2. i 3. oktobra ove godine, navodi se u nedjelju u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo KS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od ovog broja novozaraženih, njih 14 odnosno 70 posto pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije.

Od posljednjeg izvještavanja, potvrđen je oporavak 25 osoba, čime je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom u Kantonu Sarajevo trenutno 227 osoba.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Podhrastovi na liječenju se nalazi 41 pacijenat, od kojih jedan koriste podršku respiratora pri disanju, dok je također jedan otpušten sa ovog bolničkog liječenja.

“Nažalost jedan pacijent je preminuo, pa je ukupni broj smrtnih ishoda uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 povećan na 83“, navode iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U samoizolaciji se trenutno nalazi 537 osoba. Od početka pandemije u Kantonu Sarajevo evidentirana je zaraza novim koronavirusom kod 4.705 osoba, dok se do sada ukupno oporavilo 4.395 osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.