BiH

Zavod za javno zdravstvo

U KS preminule još četiri osobe, 117 novozaraženih koronavirusom i 111 izliječenih

31/07/2020
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, potvrđeno je 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina), od čega je 71 osoba iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, potvrđeno je 117 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo (Bosna i Hercegovina), od čega je 71 osoba iz porodičnih klastera, te su u samoizolaciji od ranije.

Ovaj broj je rezultat analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 27. do 30. jula ove godine.

U navedenom periodu obrađeno je 357 testova, među kojima je pomenutih 117 bilo pozitivno na ovaj virus.

U isto vrijeme 111 osoba je izliječeno, odnosno oporavljeno.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 74 osoba, od kojih je većina vitalno stabilna, s tim da su dvije osobe priključene na respirator radi potpore u disanju.

”Nažalost, u protekla 24 sata preminule su još četiri osobe, čime je broj umrlih u Kantonu Sarajevo uzrokovan koronavirusom povećan na 35. Šest osoba je u protekla 24 sata otpušteno sa ovog bolničkog liječenja. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.225 slučajeva, od čega je 1.094 izliječenih. U periodu od 16. do 30. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.674 samoizolacija”, saopšteno je iz KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.