Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno iz doma zdravlja

U KS u utorak revakcinisana 924 građana, danas imunizacija vakcinama iz Malezije

covid_cijepljenje_vakcinacija1_08042021_mo

Iz Doma zdravlja KS saopštavaju da je danas, prema planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, pozvano oko 1.200 stanovnika KS u Zetru, koji će primiti vakcine iz donacije iz Republike Malezije

U sarajevskoj Zetri, u utorak su revakcinisana 924 građana koji su prvu dozu Pfizer vakcine primili 01.06. 2021. godine.

Iz Doma zdravlja KS saopštavaju da je danas, prema planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, pozvano oko 1.200 stanovnika KS u Zetru, koji će primiti vakcine iz donacije iz Republike Malezije.

Također, nastavlja se i revakcinacija onkoloških pacijenata. Mole se građani koji su pozvani na vakcinaciju, da poštuju termin koji su dobili, kako bi izbjegli zadržavanje pred Zetrom i izlaganje visokim temperaturama.

Iz Ministarstva zdravstva KS i zdravstvenih ustanova zahvaljuju građanima na dosadašnjoj saradnji i mole ih da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, a prije svega distance, higijene ruku i nošenja maske, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.