Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

U Lukomiru otkrivena spomen-ploča poginulim borcima

31/10/2016

U Lukomiru je u prisustvu mještana, zvaničnika, rodbine i prijatelja otkrivena spomen-ploča devetorici boraca koji su poginuli od 1992. do 1995. godine u odbrani Bosne i Hercegovine od agresije.

Otkrivanju spomen-ploče, kao trajnom sjećanju na pet šehida koji su poginuli u Lukomiru i četiri šehida koji su iz Lukomira a poginuli su u odbrani Sarajeva, prisustvovali su predstavnici Općine i boračkih organizacija Konjica, ratni komandant bataljona Osman Macić, komandant 4. Muslimanske slavne brigade muderris Nezim ef. Halilović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Eldar Čomor, imam džamije u Lukomiru Halil ef. Čomor i Ismo Hebibović koji je donirao novac za spomen-obilježje.

Nakon otkrivanja spomen-ploče i obraćanja zvaničnika i predstavnika Islamske zajednice, proučeni su jasini za duše šehida, a potom su prisutni klanjali podne namaz u džamiji u Lukomiru.

Spomen-ploča postavljena je ispred džamije.

Lukomir, bjelašničko selo s 21 domaćinstvom, na 1.495 metara nadmorske visine, udaljen je od Sarajeva oko 50 km, a od Konjica 35 km.

Komentari