BiH

klinika za infektivne bolesti

U mostarskoj covid-bolnici preminulo još šest osoba

12/10/2020

Na bolničkom liječenju trenutno je 29 bolesnika, od kojih je sedam na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar proteklog vikenda preminulo je šest osoba.

Riječ je o muškarcu rođenom 1955. godine iz Jablanice, muškarac iz Širokog Brijega rođenom 1945. godine, ženskoj osobi iz Čapljine rođenoj 1936. godine te muškarac iz Mostara rođenom 1944. godine, ženi iz Čitluka rođenoj 1939. godine i muškaracu iz Tomislavgrada rođenom 1932. godine.

Na bolničkom liječenju trenutno je 29 bolesnika, od kojih je sedam na invazivnoj i dva na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tokom vikenda otpušteno je pet pacijenata.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 957 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih je 117 i to 88 iz Mostara, pet iz Jablanice, osam iz Konjica, sedam iz Čapljine, šest iz Čitluka, jedna iz Stoca i dvije osobe iz Neuma.

Kantonalni i općinski sanitarni inspektori izdali su ukupno 6475 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi su 1843 rješenja, izvijestio je u ponedjeljak Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.