BiH

U Mostaru napadnut Husein Oručević, aktivista Mreže i novinar

18/06/2019

Nakon što je s ostalim predstavnicima Mreže javnosti iznio informacije o prisustvu opasnih tvari u mulju na pročistaču otpadnih voda

Aktivista Mreže NVO i novinar Husein Oručević jutros je u 9:30 sati na parkingu iza Gradske vijećnice u Mostaru napadnut.

Oručevića su, kako je rekao, dvije nepoznate osobe koje su se nalazile u Golfu crvene boje verbalno napale dok je prolazio, upućujući mu razne prijetnje i pogrdne riječi.

– Nisam se odmah osvrtao, ali kako salva uvreda nije prestajala, uzeo sam diktafon i stavio svoju akreditaciju dopisnika poljskog radija, prišavši tim osobama i zatraživši od njih da u mikrofon kažu, odnosno, ponove to što su rekli. Nakon toga je jedan od njih uzeo bocu vode i prosuo je po meni i diktafonu, koji mi je u potpunosti oštećen -ispričao nam je Oručević, prenosi Dnevni avaz.

Nakon toga, on je ovaj napad prijavio u Policijsku upravu Mostar, što nam je i potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Oručević je, zajedno s drugim predstavnicima Mreže, podsjetimo, javnosti iznio informacije o prisustvu opasnih tvari u mulju na pročistaču otpadnih voda, a nedugo nakon toga uslijedila je blokada deponije “Uborak”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.