Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Mostaru od sutra na snazi “saobraćajni kolaps”

IMG_0190

Sutra od 7 sati doći će do potpune obustave saobraćaja u ulici Mostarskog bataljona na dionici most Musala (Titov most) – raskrižje ulica Adema Buća i Alekse Šantića u Mostaru, a pristup ulicama Adema Buća i Alekse Šantića sa Španskog trga bit će moguć do kraja mjeseca kada će i na dionici ulice Mostarskog Bataljona doći do potpune obustave saobraćaja.

S obzirom da se radi o jednoj od najprometnijih ulica u gradu, očekuje se otežano funkcionisanje saobraćaja, pa su iz Gradske uprave zamolili učesnike u saobraćaju za strpljene i povećan oprez. Sutra će se pristupiti i rješavanju privremene vodoopskrbe u ulicama Mostarskog Bataljona, Alekse Šantića i Adema Buća, što će također uzrokovati povremene prekide u vodoopskrbi.

– Pozivamo i upozoravamo građane u ovom dijelu grada da pripreme neophodne rezerve vode u domaćinstvu, saopštili su iz Gradske uprave.

Iz preduzeća Mo-bus obavijestili su korisnike usluga da će zbog potpune obustave saobraćaja u Ulici Mostarskog bataljona doći i do izmjene saobraćanja pojedinih linija.

Tako će linije 6, 10, 11, 12, 13, i 16 saobraćati maršutom: Sjeverni logor (Zalik), željeznička stanica, hotel Ero, Gimnazija, Šemovac, most Hasana Brkića i dalje prema redu vožnje.

Privredna komora grada Mostara nedavno se javnim pismom obratila gradskim vlastima zatraživši da se osigura nesmetano funkcionisanje gradske infrastrukture i saobraćajnica kako bi od Grada Mostara napravili što bolju životnu sredinu.