Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skok sa Starog mosta u znak sjećanja na Hansa Koschnicka

stari most mrak

Povodom smrti i sutrašnje komemoracije Hansu Koschnicku u Bremenu, večeras će u organizaciji mostarskog Centra za mir na Starom mostu skakači izvesti počasni skok sa bakljama u znak sjećanja na njemačkog diplomatu i prvog evropskog upravitelja Mostara, javlja Anadolu Agency (AA).

Hans-Koschnick

Hans Koschnick

“Hans Koschnick bio je omiljen i cijenjen kod većine građana. U sjećanju velikog broja Mostaraca ostat će upamćen kao častan čovjek koji je svim srcem želio i radio na tome da miri i spaja ratom pokidane veze i mostove među ljudima, radeći sa svima zajedno za dobrobit cijelog grada. Čak i kada je, u dva navrata, u ovom gradu preživio atentat od strane ratobornih nacionalista, Hans Koschnick je ostao uspravan i dosljedan ciljevima svoje misije da ujedini Mostar i miri njegove ljude”, navedeno je u saopćenju Centra za mir i multietničku saradnju u Mostaru.

Početak skokova planiran je u 21 sat.

Državničkoj ceremoniji posljednjeg oproštaja od Hansa Koschnicka u njemačkom gradu Bremenu u ime “Centra za Mir i multietničku saradnju Mostar”, te u ime brojnih Mostarki i Mostaraca kojima je Hans Koschnick u srcu prisustvovat će i govoriti privrednik Sergio Šotrić.