vlada rs

U naredne dvije sedmice nema ublažavanja mjera

Srn2020-4-14_1535703_0 (1)

Zamolili su građane za razumijevanje i pozvali da budu odgovorni, te da se u predstojećim danima vaskršnjih i prvomajskih praznika dosljedno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa

Ukoliko u naredne dvije sedmice ne bude pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj (RS), može se očekivati donošenje fleksibilnijih mjera od dosadašnjih.

Na sastanku Glavnog koordinacionog tima, kojeg čine entitetska predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, konstatovano je da je trenutna epidemiološka situacija u tom bh. entitetu stabilna i da nema eksponencijalnog rasta broja zaraženih koronavirusom.

Zamolili su građane za razumijevanje i pozvali da budu odgovorni, te da se u predstojećim danima vaskršnjih i prvomajskih praznika dosljedno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz entitetske vlade.

Na građane je apelovano da na otvorenom nose zaštitnu opremu, u vidu maske i rukavica, da poštuju socijalno rastojanje od dva metra, te da se na javnom mjestu ne okupljaju u grupama većim od tri osobe.

Na današnjem sastanku apelovano je i na osobe kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.