Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

U narednim danima bez padavina, temperature i do 20 stepeni

Jesenja atmosfera na sarajevskom Vilsonovom setalistu.
25.10.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jesenja atmosfera na sarajevskom Vilsonovom setalistu.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni Celzijusa

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se na jugu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Po kotlinama i uz riječne tokove preovladava magla i niska naoblaka, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 13, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kotlinskim dijelovima sa maglom i niskim oblacima. Najviša dnevna temperatura oko deset stepeni.

U četvrtak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20.

U petak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska oblačnost po kotlinama. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Prvog dana vikenda očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u Hercegovini. Krajem dana, novo naoblačenje i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između dva i sedam, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12, na jugu zemlje do 18 stepeni.