Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U nedjelju studentski pohodi na Bjalašnicu uz cjelodnevne aktivnosti

5247

Studentski pohodi u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu i studentskim organizacijama Univerziteta već sedmu godinu zaredom organizuju tradicionalni Studentski pohod na Bjelašnicu.

Ovogodišnji pohodi bit će organizovani u nedjelju 24.12.2017. godine, a polazak je u 9:00 iz Kampusa Univerziteta u Sarajevu.

U aktivnostima na pohodu učestvuje nekoliko hiljada studenata i mladih koji uz povoljne cijene i zabavni sadržaj provedu dan na planini. Pohod nije komercijalnog karaktera, a za cijenu od 8 KM studenti dobijaju organizaciju cijelog događaja uz ručak, čaj, prevoz i zabavni program.

Organizatori su naveli da zahvaljujući ZOI'84 studenti će imati specijalne cijene ski pass-a, a pored skijanja i bordanja, biti će organizovane i besplatne aktivnosti: pravljenje figura u snijegu, sankanje, fudbal na snijegu, druženje uz planinski grah i čaj, povlačenje konopca, skakanje u vreći, grudvanje, nagradne igre itd.

“Uz navedene aktivnosti, bit će organizovan i cjelodnevni party uz najbolje sarajevske DJ-eve. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na skoro svim fakultetima kod svojih studentskih predstavnika fakulteta na Univerzitetu u Sarajevu, a glavna prijava je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Pozivamo sve mlade da se prijave na najveću ovogodišnju zabavu na našoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici”, naveli su organizatori.