U Olovu prezentiran izborni program SDP-a BiH za opće izbore 2018.

Elvir Karajbić
Foto: I. Kralj

Javna tribina Općinske organizacije Socijaldemokratske partije BiH Olovo na temu aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini održana je jučer u tom gradu.

S osvrtom na goruća pitanja o stanju mladih, pitanja boraca, zdravstva, zakona o PIO-u, te trenutačnog stanja na političkoj sceni, govorili su predsjednik KO SDP BiH ZDK-a i zastupnik u Skupštini ZDK-a Senaid Begić, šef Kluba zastupnika SDP BiH u PD PF BiH Elvir Karajbić i delegat SDP BiH u DN PFBiH Amil Buljubašić.

– SDP BiH se smatra alternativom trenutnog stanja u BiH – rekao je predsjednik OO SDP BiH Olovo Amir Halilović, saopćeno je iz SDP BiH Olovo.

Kroz retoričku sesiju tribine predstavljen je i Plan 10 SDP BiH, kojim je najavljena borba za rješavanje gorućih problema u BiH. Realizacijom “Plana 10” SDP BiH, kako se navodi u saopćenju, daje nadu građanima da je moguće u BiH praviti državu u interesu svih građana, državu u kojoj ima mjesta za sve.

Ovo je prva u nizu javnih tribina koju će u periodu do izbora organizirati OO SDP BiH Olovo, s namjerom da izborni program SDP BiH “Plan 10” dođe do svakog građanina općine Olovo.