Tomislavgrad

U olujnom nevremenu oštećeno više od 200 kuća

nevrijeme

Najveće štete pretrpjela su kuće u naseljenim mjestima Borčani i Omolje

Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu općine Tomislavgrad Jozo Jakić kazao je Feni da je općinsko povjerenstvo za procjenu šteta do sada zaprimilo oko 80 zahtjeva za procjenu šteta nastalih u olujnom nevremenu proteklog vikenda.

Po njegovim riječima, broj oštećenih kuća sigurno je veći, ali vlasnici pojedinih objekata žive i rade u drugim evropskim zemljama pa nisu u mogućnosti podnijeti zahtjev.

Procjenjuje se da je oštećeno oko 200 stambenih i pomoćnih objekata.

Najveće štete pretrpjela su kuće u naseljenim mjestima Borčani i Omolje gdje je olujni vjetar nosio krovove s privatnih i gospodarskih objekata, lomio i rušio stabla. Porušeno je i trideseta električnih stupova visoke i niske mreže zbog čega su neka naselja i danas bez napajanja električnom energijom.

Nakon što su se u ponedjeljak i utorak vremenske prilike smirile, počela je sanacija oštećenih objekata, a jedan od lokalnih građevinskih poduzetnika Ante Topčić za Fenu je kazao kako ima pune ruke posla.

– Već smo sanirali nekoliko kuća, a vjerujem da ćemo u sljedeća dva dana završiti sve radove. Uglavnom se radi o oštećenju crjepova, a na nekoliko kuća oštećena je i drvena građa – kazao je Topčić.