Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U općini koja “vrijedi kao 10 drugih” šest mjeseci cure fekalije

kranjceviceva – fekalije 1
FOTO: Čitateljka Fokusa

U sarajevskoj Općini Centar, za koju neki kažu da “vrijedi kao 10 drugih”, čini se i nije sve tako bajno. Iako je riječ o najbogatijoj općini u BiH, sa najvećim platama i prihodima, njihove stanovnike more ovozemaljski problemi.

Tako se našoj redakciji obratila zabrinuta građanka koja, kako kaže, već šest mjeseci upozorava nadležne na curenje fekalija na križanju Tešanjske i Kranjčevićeve ulice. Do sada su predstavnici ViK-a izašli jednom na teren i isprali šaht. Problem time, naravno, nije riješen. Pismo zabrinute stanovnice Općine Centar prenosimo u cijelosti:

“Već skoro 6 mjeseci svakodnevno prijavljujemo katastrofalno stanje u Kranjčevićevoj ulici i početku Tešanjske ulice, gdje dolazi do curenja fekalija i otpada iz jednog od slivnika.

Drugi građani iz ulice i ja smo prijavljivali situaciju i vodovodu i KJKP rad i jednom prilikom (prije otprilike 2 mjeseca) su došli predstavnici ovih preduzeća i sve što su uradili jeste da su cisternom isprali problematični slivnik.

Na licu mjesta su zaključili da postoji ilegalan priključak u sistemu, ali se od tog dana više niko nije oglasio, niti učinio bilo šta po pitanju rješavanja ovog problema.

Kako ide ljeto i vrućine, količina fekalija koja teče ulicama je sve veća, auta prelaze gumama i raznose fekalije po ulicama. Stanje je zaista katastrofalno, užasan smrad se širi cijelim područjem, te je nemoguće otvarati prozore ili boraviti na terasama i balkonima stambenih i poslovnih objekata u okolini.

U blizini su i vrtić za djecu i srednja škola, kao i ulaz u dva velika naselja. Problem nije samo užasan smrad, već i velika vjerovatnoća od širenja svakojakih bakterija, te ugrožavanja zdravlja i dobrobiti ljudi.

Molim Vas da putem medija obavijestite javnost o ovom problemu, te da nam pomognete u rješavanju istog, kako bismo zajedno spriječili veće probleme, poput epidemija i zaraza koje prijete stanovnicima ovog naselja”, kaže stanovnica Općine Centar, u nadi da će nadležni organi riješiti njihov problem.