BiH

Civilna zaštita

U BPK potpuna zabrana kretanja mlađima od 18 i starijim od 65 godina

20/03/2020

Oko 50-ak radnika "Pobjede Tehnlogy“ bio je jutros na svojim radnim mjestima, iako je Kantonalni štab sinoć na hitnoj sjednici naredio da se odmah obustavi proizvodnja u kompletnoj industrijskoj zoni

Kantonalni štab Civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde na sjednici koja je još u toku, donio je naredbu da se obustavi rad u industrijskoj zoni Pobjeda.

– Naređuje se poštivanje naredbe o obustavi rada u industrijskoj zoni Pobjeda na 15 dana, s tim da se dozvoljava ulaz i izlaz roba uz pratnju policije. Naređuje se radnicima da, ukoliko se nalaze na radnim mjestima u ovom trenutku, napuste industrijsku zonu “Pobjeda“ i naređuje im se samoizolacija“ – stoji u naredbi.

Kako Fena nezvanično saznaje, oko 50-ak radnika “Pobjede Tehnlogy“ bio je jutros na svojim radnim mjestima, iako je Kantonalni štab sinoć na hitnoj sjednici naredio da se odmah obustavi proizvodnja u kompletnoj industrijskoj zoni.

Na današnjoj sjednici donesena je i naredba o potpunoj zabrani kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijima od 65 godina u narednih 15 dana.

Pooštrene mjere i naredbe u BPK uslijedile su nakon što je u ovom dijelu BiH registrovan prvi slučaj oboljenja od koronavirusa.

Sjednica Kantonalnog štaba Civilne zaštite je još u toku.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.