MUPRS

U pet ugostiteljskih objekata zatečeno više od 50 osoba

klub ilustracija (1)

Policijski službenici Policijske stanice Teslić su u subotu oko 01.20 časova izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta u Tesliću, gdje su zatekli 68 gostiju

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske proteklog vikenda su u cilju provjere poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u saradnji s komunalnom policijom i inspekcijskim službama kontrolama ugostiteljskih objekata evidentirali pet krivičnih djela “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Policijski službenici Policijske stanice Pale i Jedinice žandarmerije Pale su na području opštine Pale u petak su izvršili obilazak dva ugostiteljska objekata u kojima je zatečeno preko 50 lica. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je djelo kvalifikovao kao KD ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije'”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad su u petak u Mrkonjić Gradu izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta u kojem su zatekli 134 gosta.

“Policijski službenici Policijske stanice Lazarevo i Jedinice žandarmerije Banjaluke su u Banjaluci u petak izvršili raciju u ugostiteljskom objektu, te tom prilikom su u objektu zatekli više od 50 lica”, stoji u saopštenju.

Policijski službenici Policijske stanice Teslić su u subotu oko 01.20 časova izvršili kontrolu ugostiteljskog objekta u Tesliću, gdje su zatekli 68 gostiju, a i ovaj slučaj okarakterisan je kao “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

MUP RS-a poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi.

“U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, navodi se u saopštenju.