U Tužilaštvu BiH

U petak novi sastanak Tadić i tužilačkog tima sa porodicom Memić

tuzilastvo(1)

Memić je u više navrata dao iskaz tužiocima koji rade na predmetu, kao i sestra ubijenog Dženana Arijana Memić. Saslušano je i više drugih svjedoka koji imaju saznanja o slučaju Dženan Memić

U petak 13. septembra u Tužilaštvu BiH bit će održan sastanak glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić i tužilačkog tima koji radi na predmetu „Dženan Memić“ sa ocem i sestrom ubijenog mladića Murizom i Arijanom Memić i njihovim advokatom Ifetom Feragetom.

Tužilaštvo BiH još prošle godine formiralo je predmet u slučaju ubistva Dženana Memića, a Muriz Memić je 5. oktobra Državnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv četrdeset osoba na čelu sa tadašnjom glavnom tužiteljicom KS Dalidom Burzić (od februara 2019. sudija Suda BiH) koju terete za podizanje lažne optužnice za saobraćajnu nesreću u slučaju Memić. Među prijavljenim je i više policajaca MUP KS, svi tužioci koji su radili na slučaju Memić, tri federalna tužioca…

Tužilački tim koji radi ovom slučaju čine Ćazim Hasanspahić, Sedin Idrizović i Adis Nuspahić.

Memić je u više navrata dao iskaz tužiocima koji rade na predmetu, kao i sestra ubijenog Dženana Arijana Memić. Saslušano je i više drugih svjedoka koji imaju saznanja o slučaju Dženan Memić.

Memić je potvrdio za Novinsku agenciju Patria da će u petak održati sastanak, ali je izrazio nezadovoljstvo zbog protoka vremena.

„Prije 11 mjeseci sam podnio krivičnu prijavu. Neću reći da se ne radi, ali previše je vremena prošlo otkako je moje dijete ubijeno, a istina nije otkrivena. Očekujem da Tužilaštvo BiH ozbiljno postupa u ovom slučaju“, kazao je Memić za NAP.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za saobraćajnu nesreću, a u nastavku suđenja bit će prezentiran novi nalaz vještaka saobraćajne struke. Tim vještaka izlazio je na lice mjesta u Velikoj aleji gdje je u noći 8. februara 2016. godine pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima Dženan Memić zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine.

Upravo zbog velikog protoka vremena, porodica Memić najavljuje nove proteste građana.