Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U petak zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću

babanovac vlasic

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Vlašiću bit će upriličeno od 22. do 24. decembra, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovogodišnje otvaranje zimske turističke sezone organizira Turistička zajednica SBK/KSB u saradnji sa turističkom agencijom Solazur & Buenavista, te hotelskim poduzećima koja rade i djeluju na Vlašiću.

Pokrovitelji manifestacije su, između ostalih, Vlada Kantona SBK/KSB i općina Travnik, BH Telecom. Program otvaranja prilagođen je za sve generacije i traje dva dana. U petak je, pored zvaničnog otvaranja, predviđeno druženje uz besplatan grah, kuhano vino i čaj za sve posjetitelje kao i koncert grupe Plavi Orkestar i Dženana Lončarevića.

U subotu je planirana predstava za djecu kao i doček Djeda Mraza i podjela paketića. Prema informacijama iz hotelskih poduzeća, a na osnovu rezervacija i potražnje, ovogodišnje otvaranje zimske turističke sezone biti će najposjećenije do sad, te očekuju veliki broj gostiju kako iz Bosne i Hercegovine tako i zemalja u okruženju.

Prema najavama firme „Ozon“ d.d., obavljene su sve pripreme, te će od 22. decembra u rad biti pušteni i skijaški liftovi.