Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvogodišnja djevojčica

U Posušju organizirana humanitarna akcija za dvogodišnju Milu

akcija Mila- posusje

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerovatno će koštati više od 2,2 miliona dolara. Do sada je prikupljeno oko tri miliona maraka, a akcija i dalje traje

Akcija prikupljanja humanitarne pomoći za teško bolesnu dvogodišnju djevojčicu Milu Rončević digla je zadnjih dana javnost širom Hrvatske i BiH, a u nedjelju je tim povodom u Posušju održana velika garažna prodaja na centralnom posuškom trgu koja traje cijeli dan, odnosno, od 10 sati ujutro.

Podsjetimo, roditelji dvogodišnje Mile Rončević koja boluje od akutne mijeloične megakariotične leukemije prodaju porodičnu kuću i vikendicu kako bi skupili novac za liječenje u Americi koje je jedina nada bolesnoj djevojčici.

Liječenje bi se trebalo obaviti u dječjoj bolnici u Philadelphiji, a s obzirom na teško stanje malene, potrebno je da ona cijelu godinu boravi u toj bolnici što uzrokuje niz troškova.

Milino jednogodišnje liječenje u Americi, prema najnovijim informacijama, vjerovatno će koštati više od 2,2 miliona dolara. Do sada je prikupljeno oko tri miliona maraka, a akcija i dalje traje.

Akciji se ranije priključio i Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru (SUM), a u mnogim hercegovačkim ugostiteljskim objektima postavljene su ovih dana kutije za prikupljanje novčanih sredstava za Milino liječenje.