Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Potočare do 11 sati pristiglo 215 autobusa i 2.538 automobila

potocari tabuti3

Po podacima Štaba akcije “Srebrenica 2017“, dosad sve protiče mirno i u skladu s planom, kada je u pitanju sigurnosni aspekt današnje komemoracije u Potočarima kod Srebrenice – potvrdio je Feni glasnogovornik Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Već od ranih jutarnjih sati u Potočare su počeli da pristižu građani privatnim automobilima i organizovano autobuskim prijevozom.

-Po trenutnim podacima, do 11 sati pristiglo je 215 autobusa i 2.538 putničkih automobila – rekao je Bobar.

On je precizirao da od ranih jutarnih sati zasjeda Štab akcije “Srebrenica“, koji rukovodi osiguranjem današnjeg skupa u Potočarima, a u štabu su prisutni i predstavnici drugih sigurnosnih agencija u BiH te međunarodnih organizacija.

-MUPRS-a ima dobru saradnju s svim sigurnosnim agencijama koje su uključene u osiguranje današnje komemoracije u Potočarima. Kao i prethodnih godina MUPRS-a je nosilac aktivnosti osiguranja skupa, a sve policijske strukture, koje su anagažirane na osiguranju imaju dobru saradnju s ciljem da današnja komemoracija protekne bez probelma – naglasio je Bobar.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas će biti klanjana dženaza i obavljen ukop pronađenih i identificiranih posmrtnih ostataka 71 žrtve genocida nad Bošnjacima počinjenog u julu 1995. godine na području Srebrenice.