Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gradonačelnik u samoizolaciji

U Prijedoru preminule dvije žene od posljedica koronavirusa

prijedor_bolnica_prijedordanas

Gradonačelnik Prijedora i član Štaba za vanredne situacije grada Prijedora su u samoizolaciji nakon kontakta s osobom pozitivnom na koronavirus

Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika Prijedora izjavio je danas je u posljednja 24 časa ima dvoje preminulih i sedam novozaraženih iz Prijedora, od kojih je pet pacijenata i jedan ljekar bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor, te jedno lice iz porodičnog kontakta s prethodno zaraženim licem, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema njegovim riječima, Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora, i Zlatko Ritan, član Štaba za vanredne situacije grada Prijedora, u samoizolaciji su nakon što su bili u kontaktu s licem kod kojeg je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

“To znači da su oni, i pored dobrog korištenja opreme za zaštitu, sami zatražili da idu u samoizolaciju, zbog njihovog digniteta i digniteta Štaba i takav dogovor je bio između nas samih u Štabu”, rekao je Miljuš nakon sjednice gradskog Štaba.

Mirko Sovilj, vršilac dužnosti direktora bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor izjavio da je juče u bolnici došlo do neočekivane smrti pacijentkinje koja se na Kovid odjeljenju liječila sedam dana.

“I pored činjenice da se radi o pacijentkinji (66) sa komorbiditetima, radi se o onkološkom pacijentu, oporavak vezano za tegobe izazvane koronavirusom je tekao vrlo dobro i očekivan je povoljan ishod”, rekao je Sovilj i dodao da je ona prethodno liječena na UKC-u Banjaluka.

Prema njegovim riječima, umrla je i pacijentkinja (67) koja je bila na liječenju na odjeljenju onkologije i kod koje nije bilo kliničke manifestacije infekcije koronavirusom.