PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI

U Prijedoru sahranjeni otac i kćerka koji su stradali u avionskoj nesreći

KOMEMORACIJA ljubisa andrea (1)
FOTO: TV N1

Odgođene su i sve javne, sportske i kulturne manifestacije zakazane za danas, a u ugostiteljskim objektima se ne može emitovati muzika, saopšteno je iz Gradske uprave

U Prijedoru je danas Dan žalosti zbog pogibije oca i kćerke.

Zastave će biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave i na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad.

FOTO: TV N1

Odgođene su i sve javne, sportske i kulturne manifestacije zakazane za danas, a u ugostiteljskim objektima se ne može emitovati muzika, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na Gradskom groblju u Prijedoru su danas sahranjeni predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske Ljubiša Aramanda (47) i njegova kćerka Andrea (23) koji su poginuli u padu sportskog aviona posljednjeg dana prošle godine.

Komemoracija je održana u Pozorištu Prijedor.

Na komemoraciji su se brojni prisjetili Ljubišinih poduhvata i mnoštva aktivnosti kojima je bio posvećen.

Ljubiša je sa samo 16 godina krenuo na obuku za jedriličara. Davne 2001. godine je položio za pilota sportskih aviona. Bio je predsjednik Planirnarskog saveza RS, redovni davaoc krvi..

“Njegovo srce kucalo je za letenje i visine”, rečeno je.

Andrea je bila pred diplomiranje na Ekonomskom fakultetu i nosilac crnog pojasa u karateu.

Načelnik Prijedora Slobodan Javor u telegramu saučešća istaknuo je kako gotovo nije ni bilo Prijedorčana koji nisu poznavali ili čuli za Ljubišu. Mogao se vidjeti i među bajkerima, karatistima, pilotima, jedriličarima, planinarima…

Knjiga žalosti otvorena je jutros u deset u holu Pozorišta Prijedor.