u naselju Dolac

U pripremi još jedna Covid ambulanta u Banjoj Luci

radojicic

Radojičić je dodao da se moramo navići na to da ćemo oko sebe imati dugotrajno prisustvo virusa i da svoj život moramo tome prilagoditi

Dom zdravlja Banja Luka će u naselju Dolac otvoriti još jednu Covid ambulantu, u namjeri da se adekvatno pripremi na moguće povećanje broja zaraženih tokom jeseni.

Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić precizirao je da će nova Covid ambulanata biti otvorena na lokaciji Centra za mentalno zdravlje u Docu.

-Od septembra bi na ovoj lokaciji trebalo da profunkcioniše covid ambulanta u kojoj će na preglede biti primani pacijenti koji su zaraženi koronavirusom, a Grad će za opremanje ove ambulante Domu zdravlja doznačiti 150.000 KM – rekao je Radojičić, nakon što je sa rukovodstvom Doma zdravlja obišao tu lokaciji.

Pojasnio da se za mjesec dana očekuje početak školske godine, te povratak studenata u grad, obnavljanje javnog prijevoza i procjena je da će tada mogućnost zaraze biti veća s obzirom na povećan broj kontakata među ljudima.

Radojičić je dodao da se moramo navići na to da ćemo oko sebe imati dugotrajno prisustvo virusa i da svoj život moramo tome prilagoditi.

On je naglasio da se razmišlja i o tome da se za djecu školskog uzrasta, kod kojih postoji sumnja na koronavirus, napravi jedna izdvojena lokacija za prijem.

Direktorica Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović naglasila je da će u budućoj Covid ambulanti, koja će biti instalirana u Centru za mentalno zdravlje, svi pacijenti pozitivni na virus korona, moći da dobiju sve usluge iz domena primarne zdravstvene zaštite.

-Sada u Domu zdravlja radimo u tri ambulante u kojima primamo oboljele od akutnih respiratornih infekcija. Iz dana u dan je sve veći broj pacijenata i bili smo primorani da uvedemo u rad još jedan tim kako bi posao bio obavljen na kvalitetan način – navela je Todorović.