Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Radon Plaza Hotelu donatorsko veče za Banku koštane srži BiH (FOTO)

Forum zena SBB za Banku kostane srzi1
FOTO: D. B.

U Radon Plaza Hotelu održava se donatorsko veče koje je organizovao Forum žena SBB-a za Banku koštane srži BiH.

NVO Trag je nosilac projekta Banka koštane srži u BiH. Pored ove večerašnje do kraja godine planirane su još dvije velike manifestacije i to 30. novembra 2017. u Hotelu Terme Ilidža i 17. decembra 2017. godišnji Teleton u Hotelu Terme Ilidža.

Sve akcije su planirane za veliki broj gostiju iz svih sfera društvenog života, a cilj je da se ovim akcijama probudi svijest i savjest institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine i da se obezbijede potrebni uslovi i sredstva da se naši oboljeli sugrađani liječe u našoj državi i da im se da šansa za novi život.

Ne smijemo zaboraviti da je leukemija u velikom procentu izlječiva bolest ako se na vrijeme dijagnosticira i na vrijeme počne sa adekvatnom terapijom. Nažalost, naši pacijenti, jedini u regionu, nemaju tu mogučnost i gube bitku za život.

Zato je Banka koštane srži imperativ ovog društva i vremena u kojem živimo, kažu iz NVO Trag.

Ambasadori projekta su poznate i zaslužne ličnosti iz Bosne i Hercegovine i vjerski velikodostojnici, Monsinjor Vinko Puljić, Reisu-l-ulema Mustafa Kavazović, Vladika Grigorije i Jakov Finci.

VAŠE DONACIJE MOŽETE UPLATITI NA:

RN. BR. 1613000060334637
Raiffeisen Banka D.D.Sarajevo