Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Repniku odjekivalo “Mirso sokole, dobićemo izbore…” (VIDEO)

pda repnik

Večerašnji predizborni skup u mjesnoj zajednici Repnik okupio je brojne članove i simpatizere koji su došli podržati kandidate Pokreta demokratske akcije za više nivoe vlasti. Sa skupa su poslane snažne poruke među kojima je i ona da će PDA biti apsolutni pobjednik na ovim izborima.

– Iz Repnika najavljujemo ubjedljivu pobjedu PDA u Tuzlanskom kantonu i poručujemo da će to biti stranka i pokret koji će na federalnom i državnom nivou činiti parlamentarnu većinu. Večeras širom Bosne i Hercegovine: u Prijedoru, u Srebrenici, u Zeničko dobojskom, Srednjobosanskom i Posavskom kantonu promoviraju PDA koji je nastao na tekovinama i ideji našeg predsjednika doktora Mirsada Kukića, kazao je Nevad Ikanović i dodao da BiH mora biti prisutna u Vašingtonu, Londonu, Briselu gdje se donose važne odluke, BiH mora imati ljude koji će je odvesti u NATO savez i EU.

Senad Mehmedović kandidat za Skupštinu TK u večerašnjem obraćanju istakao je da se sigurnost PDA ogleda u večerašnjem odzivu pristalica ovog Pokreta čiju nesebičnu podršku ima čovjek koji kao osnivač nosi najviše tereta.

Okupljenima se obratila i kandidatkinja za Skupštinu TK iz Kladnja Zinaida Avdibegović koja je naglasila da su Kladanjci prepoznali pravu i jedinu ideju. – PDA je sačuvao moju sredinu ali i sve ostale sredine sa kantona od zlonamjernih i nebrižnih politika zbog čega mi u Kladanju nismo imali dvojbe, naš izbor je od prvog dana PDA i ideje koje je utemeljio naš predsjednik dr. Mirsad Kukić, u svom obraćanju kazala je Avdibegović.

Kandidat za Skupštinu TK iz Banovića Mirsad Bećić na večerašnjem skupu je govorio o stabilnosti rudnika i rudara Banovića, Elektroprivredi, ekonomskom razvoju i zapošljavanju.

– Izgradnjom termoblokova u Tuzli, Banovićima i Kladnju osigurava se stabilnost elektoenergetskog sistema u BiH, stabilnost rudnika, bolja egzistencija rudara i jeftinija električau energija. Na vrijeme smo prepoznali značaj izgradnje termoelektrane u Banovićima, pribavili sva potrebna odobrenja, napravili plato za termolektranu i nabavili novu mehanizaciju u Rudniku da bi nas na kraju izdali ljudi koji su dugo obećavali podršku, kazao je Bećić i dodao da je PDA garant da rudnik Banovići neće ući u Koncern, da je PDA garant da će termoelektrana u Banovićima biti izgrađena, a da PDA to neće raditi sa ljudima koji su im lagali.

Na kraju večerašnjeg predizbornog skupa prisutnima se obratila predsjednica OO PDA Banovići i nosilac liste za Parlament FBiH Elzina Pirić koja je navela da su svi pravi istinski borci i patriote, koji se ne boje da se objavi registar boraca, dio ovog Pokreta, a svi koji nisu bili u ratu i koji se boje su na drugoj strani. Treba da ih bude sram što su izveli policiju na naše borce, što vrše napade na naše ratne komandante i patriote, kazala je Pirić i pozvala na dostojanstvo 7. oktobra kada će se slaviti veličanstvena pobjeda Pokreta demokratske akcije i biti poslana poruka da su Banovići uvijek uz dr. Mirsada Kukića.

Na skupu su predstavljeni kandidati PDA za više nivoe vlasti i najavljeno da će PDA u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH svoju podršku dati Fahrudinu Radončiću. Večerašnji skup upotpunjen je kulturno zabavnim programom i vatrometom. Kao i na prethodnim skupovima predstavljen je Izborni štab OO PDA Banovići, te najavljen skup u mjesnoj zajednici Grivice 29.09.2018. sa početkom u 18:30h.