Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alen Šeranić

U RS najavljene nove mjere zbog korone

maska
Foto: Pixsell

Šeranić je naveo da se sedmično, zajedno sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, prate podaci koji se odnose na broj lica koja borave u bolnicama, kao i na lica koja su testirana i zaražena

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da mjere koje budu donošene zbog virusa korona u ovom trenutku neće biti usmjerene na građane.

Šeranić je naveo da se sedmično, zajedno sa Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, prate podaci koji se odnose na broj lica koja borave u bolnicama, kao i na lica koja su testirana i zaražena, javlja Srna.

On je istakao da na sedmičnom nivou nema značajnih izmjena podataka, ljudi se zaražavaju, preboluju i vrate se na posao.

“Ono što nas interesuje je broj hospitalizovanih koji imaju komplikacije, ali ni tu podaci nisu nešto značajno alarmantni”, rekao je Šeranić u Prnjavoru.

On je naveo da će mjere manje-više biti usmjerene ka bolnicama, a potom i ka domovima zdravlja.

“Svi smo već naučili kako se možemo zaštititi od virusa korona. One preporuke koje se odnose na same građane, a svi ih znamo, treba poštovati bez obzira koji je virus. Ako ste bolesni nemojte ići na posao već ostanite kod kuće, ako je dijete bolesno vidite da uzmete koji dan bolovanja da ostanete kući sa njim”, rekao je Šeranić.