ukupno 1.905 slučajeva

U RS testirano 376 uzorka čak 60 pozitivnih, jedna osoba preminula

virus-korona-ukc-banjaluka

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih osoba na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 60 osoba, saopćeno je danas iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

Radi se o 30 osoba muškog i 30 ženskog spola, od kojih je 21 mlađe, 35 srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Srpca, 10 iz Banje Luke, šest iz Zvornika, po pet iz Kostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Kotor-Varoša i Modriče i po jedna iz Dervente, Kozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić-Grada.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih osoba na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženi starije životne dobi sa više udruženih oboljenja iz Teslića.

Do sada je u RS potvrđeno 1.905 slučajeva virusa korona, a preminulo je 120 osoba kod kojih je potvrđen test na Covid-19.

Oporavilo se 1.258 osoba, a testirano njih 34.239.

Ukupan broj hospitaliziranih u tom bh. entitetu je 111, od kojih u Univerzitetsko kliničkom centru RS 49, a u opštim bolnicama 62.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.684 osoba, a nadzor je završen kod njih 36.073.