Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

koronavirus

U RS-u još 59 zaraženih, umrlo pet osoba

Sarajevo: U Klinici za plućne bolesti trenutno je 65 pacijenata zaraženih koronavirusom
21.07.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Trenutno je u izolaciji na Klinici za plucne bolesti Podhrastovi oko 65 pacijenata zarazenih koronavirusom. Direktorica KCUS-a Sebija Izatbegovic izjavila je da je situacija ozbiljna i da je sve manje mjesta na klinici. Kapacitet u izolaciji u Podhrastovima je 85 kreveta. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je da je nastavljena nepovoljna epidemiološka situacija i još jednom apelovao da građani poštuju propisane mjer

U RS-u je u posljednja 24 sata koronavirus utvrđen kod 59 uzoraka od testiranih 445, a umrlo je po jedno lice iz Ugljevika, Šipova, Laktaša, Bijeljine i Rogatice, rečeno je danas u Banjaluci na konferenciji za novinare predstavnika Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković rekao je da je nastavljena nepovoljna epidemiološka situacija i još jednom apelovao da građani poštuju propisane mjere.

“Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske dostavićemo ove sedmice materijal koji će biti proslijeđen svim školama kako bi se znalo koje mjere moraju biti poštovane”, rekao je Zeljković.

Zeljković je istakao da će biti održani sastanci sa kriznim štabovima lokalnih zajednica povodom početka školske godine o preduzimanju potrebnih mjera.

Epidemiologinja Jelena Đaković Dević navela je da je najviše zaraženih u Zvorniku 12 i Bijeljini sedam.