BiH

praznik rada

U RS-u neradni dani od 1. do 3. maja i 9. maj

22/04/2021

Drugi dan republičkog praznika, 2. maj pada u nedjelju, u skladu sa Zakonom o praznicima RS-a, praznovanje ovoga datuma se prenosi u ponedjeljak, 3. maja

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) biće 1., 2. i 3. maj, te 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kako drugi dan republičkog praznika, 2. maj pada u nedjelju, u skladu sa Zakonom o praznicima RS-a, praznovanje ovoga datuma se prenosi u ponedjeljak, 3. maja”, navodi se u saopštenju iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS-a.

U dane praznika ne rade entitetski organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

“Jedinice lokalne samouprave su u dane praznika dužne postupati u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije odnosno u skladu sa odredbama gradskih/opštinskih štabova za vanredne situacije”, navodi se u saopštenju.

Za pravoslavne vjernike u RS-u neradni dani biće Veliki petak 30. aprila, Vaskrs 2. maja i Vaskršnji ponedjeljak 3. maja, kada imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta prema Zakonu o praznicima RS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.