BiH

Institut za javno zdravstvo

U RS-u preminula jedna osoba, još tri pozitivne na koronavirus

27/05/2020

Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Doboja, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja

U posljednja 24 sata na području Republike Srpske, entiteta u Bosni i Hercegovini, koronavirus potvrđen je kod još tri osobe, a preminula je jedna osoba iz Doboja pozitivna na koronavirus, javlja Anadolu Agency (AA).

“U posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo RS, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Službi za mikrobiologiju Bolnice ‘Sveti Vračevi’ u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 449 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod tri osobe”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Radi se o tri ženske osobe, od kojih su dvije srednje i jedna starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Teslića.

“Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.374 slučaja virusa korona, a preminulo je 108 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je ovoj ustanovi prijavljen jedan smrtni slučaj, kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

“Radi se o muškarcu, starije životne dobi iz Doboja, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja”, saopšteno je iz Instituta.

Od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 801 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 24.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih je 130, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 78 pacijenata.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 22 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta.

“Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 147”, navodi se u saopštenju.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.735 osoba, a nadzor je završen kod 32.289 osoba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.