Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Institut za javno zdravstvo

U RS-u zaraženo još 98 osoba, prijavljen jedan smrtni slučaj

klinika-za-infektivne-bolesti-ukc-rs-virus-korona-06

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković istakao je da su tri najčešća uzroka širenja virusa korona privatne zabave, importovani slučajevi iz inostranstva, te privredni subjekti

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata virusom korona zaraženo je 98 osoba, od testiranih 641, a umro je stariji muškarac iz Prijedora, rečeno je danas u Banjaluci na konferenciji za novinare predstavnika Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Epidemiolog Jela Aćimović rekla je da su od ukupnog broja zaraženih 52 muškarca i 46 žena od kojih je 18 mlađe, 65 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković istakao je da su tri najčešća uzroka širenja virusa korona privatne zabave, importovani slučajevi iz inostranstva, te privredni subjekti.

“Svi građani koji imaju bilo kakve respiratorne probleme treba da se jave porodičnom ljekaru i da budemo odgovorni kada je riječ o poštovanju mjera”, poručio je Zeljković.

On je dodao da nisu zadovoljni epidemiološkom situacijom, te ponovo pozvao na odgovorno ponašanje pojedince koji ponašanjem ugrožavaju druge.