Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U sanaciju i asfaltiranje cesta i trgova Općina Novi Grad uložila 1.386.000 KM

novi grad sanirane ceste8

U sanaciju i asfaltiranje lokalnih i nekategorisanih cesta i trgova Općina Novi Grad Sarajevo u protekloj je godini uložila 1.386.000 konvertibilnih maraka.

Asfaltirano je oko 4,5 kilometara cesta, a radovi su izvedeni u sklopu investicionog i redovnog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta. Projektom je obuhavćeno više od trideset i pet ulica, u četrnaest mjesnih zajednica, a u sklopu ovih radova urađena je i rekonstrukcija kompletnog Trga zlatnih ljiljana na Dobrinji, kao i Trga solidarnosti od broja 1 do broja 31 u A fazi Alipašinog Polja.Također, sanirane su oštećene ploče na centralnom trgu u C fazi Alipašinog Polja, gdje će se kompletna rekonstrukcija raditi početkom građevinske sezone.

Sanacija i rekonstrukcija cesta urađena je na Aneksu, u Hrasnom, Saraj-Polju, Švrakinom Selu, Alipašinom Polju, Boljakovom i Buča Potoku, Briješću, Naselju heroja Sokolje, Dobroševićima, Zabrđu i Reljevu. Realizacijom ovih projekata stanovnici većine ulica po prvi put su pored svojih kuća dobili asfalt, a u nekim ulicama sanirana su oštećenja na kolovozu.

Programom su obuhvaćene ulice Branislava Nušića broj 185-205 u MZ „Saraj-Polje, Aleja Bosne srebrene od broja 153 do broja 131, kao i dva kraka u Aleji Bosne srebrene i ulica Hajrudina Šabanije broj 134 u mjesnoj zajednici „Dobrinja A“.

Završeni su radovi i u ulicama Vrbovska od broja 164 do broja 174 na Aneksu, Ferida Srnje, Avde Hodžića od broja 48 do broja 52, Ferida Srnje i pristupnog puta u Kodžinoj ulici kod broja 80 u Švrakinom Selu, kao i u ulici Antuna Branka Šimića od broja 15-19-21-30 u Starom Hrasnom.

Novi asfalt dobili su stanovnici ulica Adema Buče kod brojeva 34, 36 i 38 i Adema Buče od broja 467 do broja 465A, Omera Kovača, Safeta Isovića od broja 5 -19 i 5-31 u Buča Potoku, a u ulici Srđana Aleksića saniran je trotoar.