Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upućeni apeli

U Sarajevu mirna šetnja i skup podrške palestinskom narodu

FOTO: Fena

Cilj događaja je podizanje svijesti o teškim humanitarnim uvjetima s kojima se suočavaju Palestinci i odavanje počasti onima koji su ubijeni

U Sarajevu se održavaju protesti građana i mirna šetnja centrom grada u znak podrške palestinskom narodu, odakle su upućeni apeli za hitno zaustavljanje ubijanja nedužnih civila u Gazi.

Nekoliko stotina građana u podne se okupilo na platou kod Sebilja u organizaciji nezavisnog skupa omladine u BiH, odakle su krenuli u protestnu šetnju, a mnogi su nosili zastave Palestine i BiH.

Okupljeni su poručili da im najteže padaju prizori ubijene djece iz Gaze, naglasivši da djeca nikom ništa nisu kriva te su zatražili da se odmah zaustave zločini ubijanja. Također, mogle su se čuti i poruke podrške za slobodnu Palestinu.

FOTO: Fena

Cilj događaja je podizanje svijesti o teškim humanitarnim uvjetima s kojima se suočavaju Palestinci i odavanje počasti onima koji su ubijeni.

-S obzirom na nedavne tragične događaje u Palestini, gdje su desetine novinara, medicinskih timova i civila izgubili živote, vjerujemo da je ključno da se okupimo i pokažemo našu podršku u ovim teškim vremenima – poručili su organizatori protesta.

FOTO: Fena

Prema informacijama ministarstva zdravstva u Gazi, više od 11 hiljada ljudi je ubijeno u zračnim napadima od čega je veliki broj djece i žena, a posljednje informacije govore o tome da su izraelski napadi na bolnice u pojasu Gaze intenzivirani.

FOTO: Fena