Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Sarajevu održan promotivni skup političkog subjekta “Narod i pravda”

BiH

konakovic skup 4 foto patria
Foto: Patria

Predsjednik novoosnovanog političkog subjekta „Narod i pravda“ Elemedin Konaković izjavio je snoć da povjerenje koje su ljudi iskazali spram ovog projekta predstavlja veliku obavezu, ali i poticaj za neophodne pozitivne promjena na političkoj sceni.

Obraćajući se sudionicima skupa podrške novom političkom projektu, upriličenom u Domu mladih ‘Skenderija’ osnivač nove političke stranke i premijer Kantona Sarajevo u tehničkom mandatu, istaknuo je značaj istinskog zalaganja za prava naroda i građana, te jačanja odgovornosti nositelja javnih funkcija.

Potcrtao je da će politički subjekt na čijem je čelu insistirati na sprječavanju zloupotreba političkih stranaka u funkciji ostvarivanja ličnih interesa i maksimalno se zalagati za ostvarivanje općedruštvenih ciljeva.

Primarnim zadatkom ocijenio je borbu protiv korupcije i u tom kontekstu napomenuo kako je u vrhu prioriteta donošenje zakona o porijeklu imovine nositelja javnih funkcija.

Najavio je da koncept za čiju se realizaciju zalaže podrazumijeva izgradnju sistema u kojem nema preferencija osim kvaliteta i u kojem nema prednosti, osim znanja.