Na poziv Novalića

U Sarajevu sastanak o epidemiološkoj situaciji u FBiH

vladaFBiH-novalic-milicevic

Na sastanak su pozvani zamjenici premijera FBiH, federalni ministar zdravstva, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, premijeri i ministri zdravstva svih deset kantona, te direktori svih kantonalnih zavoda za javno zdravstvo

Na poziv premijera Federacije BiH Fadila Novalića danas će u Sarajevu biti održan sastanak radi definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u vezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i imunizacijom stanovništva Federacije BiH.

Na sastanak su pozvani zamjenici premijera FBiH, federalni ministar zdravstva, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, premijeri i ministri zdravstva svih deset kantona, te direktori svih kantonalnih zavoda za javno zdravstvo.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) na prošloj sjednici u Sarajevu, usvojila je informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 s prijedlogom naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, te je zadužila kantone da restriktivnije mjere donose u skladu sa epidemiološkom slikom u tim kantonima.

Naredbe i preporuke donesene su s rokom važenja od 14 dana računajući od 26. augusta 2021. godine kao danom početka njihove primjene.