Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

U Sarajevu sutra obustava saobraćaja zbog Vivia Run Festa

tramvaj sarajevo – pixsell
15.05.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Od danas su u Sarajevu poceli redovno voziti tramvaji, nakon duze pauze zbog mjera prevencije sirenja Covid-19 virusa. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Zbog Vivia Run Festa koji će biti održan u Sarajevu u nedjelju, 19. septembra, bit će obustavljen saobraćaj u terminu od 8.45 do 12 sati u Centru i naselju Grbavica, saopćeno je iz Udruženja “Marathon”.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23.00-04.30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Sanacioni radovi izvode se u mjestu Donja Golubinja na dionici Zenica-Žepče, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.