Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U SBK oduzeto 30 vozila vrijednih 150.000 KM

Oduzeta vozila 12

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH provode akciju oduzimanja vozila koja su prodavana bez prethodno izmirenih dažbina, a procijenjena su na vrijednost od 150.000 KM.

„Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje, Odsjeka za provođenje propisa, Grupa za spriječavanje krijumčarenja, Regionalnog centra Sarajevo u saradnji sa pripadnicima policijskih stanica Kiseljak i Vitez provjeravaju prodaju vozila na autootpadima.

Akcija provjera prodaje se provodi na teritoriji Srednjobosanskog kantona sa ciljem otkrivanje ilegalne prodaje vozila na koja nisu plaćene dažbine. Ovom prilikom službenici su provjerom na tri lokacije otkrili i privremeno oduzeli 30 putničkih vozila za koje prilikom ulaska na teritoriju BiH nisu plaćene zakonom propisane dažbine.
Oduzeta vozila 333

Riječ je o najnovijim modelima vozila koja su pripremljena za prodaju u dijelovima, a čija ukupna vrijednost iznosi oko 150.000 KM“, saopćili su iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Prilikom izvođenja akcije kontrole vozila značajnu ulogu imala je prethodna obuka službenika UIO od strane EXBS programa putem obuke Regionalna obuka za otkrivanje ukradenih vozila.

„U ovom trenutku akcija se nastavlja na drugim lokacijama. Konačni rezultati akcije biće naknadno saopšteni“, naveli su u Upravi za indirektno oporezivanje.